Indlæg

Indlæg

Her kommer indlæg fra projektlederen eller medlemmer af projektets advisory board.

Mandag den 24. august 2020, bragte avisen Information en kronik  som Jeg (Chris Poole) og Ditte Bjerregaard har skrevet, med overskriftet " Drop myten om den passive kvinde. Kvinder siger hver dag fra over for voldelige mænd"
Du kan læse den her: https://www.information.dk/debat/2020/08/drop-myten-passive-kvinde-kvinder-siger-hver-dag-voldelige-maend

September 2020
Kvinder der siger fra bliver alt for ofte ignoreret – det finder vi os ikke i længere!

”Har været udsat for et overgreb og fortalte det til næstformanden i sit ungdomsparti. Der blev ikke gjort mere ved det, fordi der ikke var interesse i at ødelægge hans fremtid.” "Oplevede endelig at sige fra over for de sexistiske kommentarer fra en partiansat, for derefter at blive svinet til af vedkommende, frosset ud af de vigtige sociale kredse og opleve at personen herefter gjorde det svært for hende at deltage i partiarbejdet og få indflydelse mange år efter. Manden er stadig ansat." Det er to af de 79 vidnesbyrd fra kvindelige politikere med oplevelser på krænkelser og overgreb, der blev bragt i Politiken i lørdags. Stærk og rystende læsning.

De to citater her er eksempler på, at kvinder siger fra over for de krænkelser og den vold de bliver udsat for. Hver eneste dag siger kvinder fra, gør modstand og handler for at undgå eller mindske uønskede, ubehagelige og farlige situationer, som hovedsageligt er skabt af mænd. Det viser projektet "Kvinder gør modstand!" som blev lanceret for en måned siden. På projektets hjemmeside kan man læse beretninger fra kvinder, der har responderet på og håndteret krænkelser og vold i det private og offentlige rum og på arbejde.

De seneste ugers historier om krænkelser, magtmisbrug og overgreb i mange forskellige brancher afdækker et omfattende samfundsproblem, når det overhovedet er nødvendigt for kvinder at sige fra i så stort et omfang som det er tilfælde i dag. Og det er chokerende og uacceptabelt at kvinders modstand alt for ofte bliver overset, overhørt og ignoreret.

Ansvaret for håndtering af krænkelser og vold skal ikke ligge på den enkelte kvinde alene. Og vi kan ikke længere ignorere de kvinder der siger fra og råber op om problemet. De skal modtage positiv anerkendelse for deres modstand.
Det er i den grad tid til at anerkende problemets omfang og alvor. Og så komme i gang med at skabe reelle forandringer. Vi skal gøre det fuldstændigt socialt uacceptabelt at udsætte andre for uønskede seksuelle grænseoverskridende handlinger og overgreb uanset om det sker på gade, på arbejde eller der hjemme. Og når det sker, skal det frem i lyset og der skal være konsekvenser for krænkeren.